Een keuken installeren: water en gas aansluiten

Een keuken installeren: water en gas aansluiten

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe keuken te installeren? Houd er rekening mee dat er bij het installeren van een keuken veel meer komt kijken dan veel mensen denken. Niet alleen moet de bestaande keuken verwijderd worden, ook moeten er mogelijk gas- en waterleidingen verlegd worden voor de nieuwe keuken. Wanneer u de keuken op maat heeft laten maken zult u er wellicht voor gekozen hebben om de gootsteen op dezelfde plek te laten zitten. In andere gevallen, als u kiest voor een standaardkeuken, is dit mogelijk niet het geval. In zo’n situatie moeten de bestaande leidingen verlegd worden of worden uitgebreid.

Hulp van een loodgieter bij een keukenrenovatie

Om het verleggen van de gas- en waterleidingen op de juiste wijze te laten verlopen is het raadzaam om altijd de hulp van een loodgieter in te schakelen bij een keukenrenovatie. Een loodgieter beschikt doorgaans over een ruime expertise in het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden, waardoor de kans op vervelende complicaties minimaal is. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na de installatie van uw nieuwe keuken al te maken krijgt met een lekkage rond de gas- en waterleidingen. In zo’n geval moet de keuken mogelijk deels weer worden afgebroken. 

 

Keuken installeren

Zelf water en gas aansluiten

Wanneer u denkt dat u het water en gas zelf aan kunt sluiten in uw nieuwe keuken, is het raadzaam om vooraf instructievideo’s op internet te bekijken. Er zijn verschillende websites die dergelijke instructievideo’s aanbieden. In de video’s wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u de bestaande gas- en waterleidingen kunt verleggen in de keuken. Houd er rekening mee dat het voor aansluiten van leidingen op elkaar specifiek gereedschap noodzakelijk is. Zonder dit gereedschap kan er speling tussen de beide leidingstukken ontstaan, met een lekkage tot gevolg. Niet iedere woningbezitter beschikt over dergelijk gereedschap, waardoor het soms alsnog raadzaam blijkt om een loodgieter in te schakelen.