Benodigdheden voor een buitenkeuken

Benodigdheden voor een buitenkeuken

Velen ervaren het als een stuk gezelliger om in de tuin te eten in plaats van in het huis. Zodra het weer het toelaat, wordt de tuin een plek voor gezellige etentjes, die vaak tot laat in de avond doorduren. Daarom worden steeds meer tuinen voorzien van een mooie buitenkeuken. Wat je allemaal nodig hebt voor een goede buitenkeuken, vertellen we je hier.

Benodigdheden voor een buitenkeuken

Voor een goede buitenkeuken heb je allereerst een geschikt kooktoestel nodig. Deze kooktoestellen zijn vaak net wat uitgebreider dan de doorsnee kolenbarbecue. Het zijn vaak grote, mobiele systemen met meerdere gaspitten en keukenkastjes, die ervoor gemaakt zijn om ingebouwd te worden in een mooi aanrechtblad of keukenmodule. Het is dus aan te raden om ook zo’n mooie keukenmodule aan te schaffen. Hiermee creëer je namelijk het echte keukengevoel in de tuin. Daarbij zorgt zo’n keukenmodule voor enorm veel extra kookgemak. Je hebt hiermee meer dan genoeg werkruimte tot je beschikking. Daarnaast kun je gebruik maken van veel kastjes en laadjes voor al je kookgerei.

Tuinoven
In een buitenkeuken wordt er vaak op gaspitten gekookt. Hoewel je hiermee enorm veel kunt bereiden, missen sommigen het authentieke, back-to-basic-gevoel dat vaak gepaard gaat met buiten koken. Daarom besluiten velen om de buitenkeuken uit te breiden met een mooie steenoven, tuinoven of pizzaoven, waarmee je boven een traditioneel open vuur kunt koken. Deze pizzaovens zijn overigens niet alleen geschikt om pizza’s mee te maken. Je kunt er bijvoorbeeld ook brood mee bakken en vele andere gerechten mee bereiden.

Overkapping
Als je besluit om een buitenkeuken in de tuin te plaatsen, is het wel belangrijk dat je een overkapping boven het geheel plaatst. In tegenstelling tot een barbecue, is een buitenkeuken niet mobiel, waardoor je hem bij regen niet binnen kan zetten. Een overkapping houdt alles toch droog. Daarbij wordt het met een overkapping tevens mogelijk om bij regen in de tuin te koken.